6 manieren om Being Offline in jouw leven in te bouwen

(De redenen waarom Being offline een must do is heb ik beschreven in dit blog)

Being offline genereert liefde. Ik merk zelf dat ik vaak druk ben met veel zaken, als ik dan een moment bewust offline ga, stil en rustig wordt en ademhaal, verschijnt er een rust en een liefde van waaruit vanzelf duidelijk wordt wat ik nodig heb, zin in heb, mij wezenlijk boeit of echt naar heb te kijken.

Je zou kunnen zeggen dat we door volledig online te zijn en druk te zijn met van alles we ontworteld raken van onze natuurlijke aard die uit liefde bestaat. Volgens mij is dat waar het wel over gaat in het leven, om telkens terug te keren in onszelf naar onze natuurlijke aard. En daar dan blijven is een mooie next step in onze innerlijke evolutie! Om dit handen en voeten te geven heb ik 6 manieren om Being Offline in jouw leven in te bouwen:

1 Kies minimaal 1 vaste avond per week uit om Being Offline te zijn; geen computer, ipad, telefoon en zelfs geen TV. Zet als het kan ook je wifi uit, zodat je minder straling in je huis hebt. Kortom zet alles uit! De eerste avond kan het onwennig zijn en een gevoel van gemis geven. Of dat je niet weet wat je moet doen. Daar moet je even doorheen, dus geef het niet na 1 keer op. Wacht totdat vanzelf naar boven komt van binnen uit waar je zin in hebt: stilte, wandelen, spelen met je kinderen, dansen of stil zijn met je partner. Laat in elk geval iets komen van binnen uit zonder jouw inmenging. Noteer voor jezelf wat dat je brengt.

Veel leiders die ik gesproken hebben vertelden me dat door een halve dag of een dag per week juist niet te werken en tijd voor zichzelf te hebben dat ze daarmee effectiever geworden zijn.

2 Sta ’s ochtends een 15 minuten eerder op en mediteer, wandel in stilte, beoefen een paar yoga oefeningen. Om de andere dag. Maak hier je eigen versie van waar je zin in hebt. Geef niet te snel op maar pas dit minimaal een week toe om dan pas te besluiten ermee verder te gaan.

Mensen die dit doen vertellen meer energie te hebben en ontspannener te zijn.

3 Creëer tijdens je werk ook being offline momenten; dat je geen mail en telefoon ontvangt, en ook geen internet hebt. Maak een wandeling, mediteer een 10 minuten, neem een power nap, kies bewust een afgebakende tijd en doe dat elke dag of om de andere dag op een vast moment. Trek je bewust even terug.

De werk plek wordt aangenamer, en men neemt inene meer waar van wat men eerst niet zag, sommigen worden hierdoor ook inene een prettiger collega en prettiger mens voor zich zelf ;-)

4 Op weg naar huis met de auto; neem even een afslag eerder en wandel 15 minuten in aanwezigheid, ervaar je lichaam, neem je gedachten waar vanuit neutraliteit en adem. Verruim je gewaarzijn. Verder niets. En dan weer verder naar huis. Doe dat een paar keer en bemerk de verschillen.

5 Focus: zorg dat je met focus en volledige aandacht werkt en doet wat je moet doen. Vaak is ons brein all over the place en mist het aan focus. Door focus te beoefenen zal dit je ook helpen in het being offline, hier is namelijk ook focus voor nodig.

Resultaat is meer ontspanning en ruimte, meer plezier van wat ineen allemaal is gedaan en tijd over om ook Being offline te verdiepen en goed te verzorgen.

6 Wil je een serieuze grondige en effectieve manier, die je veel zal opleveren? Ga dan mee op Trail of Vision Quest. Twee unieke programma’s bij uitstek om echt volledig offline te zijn en de werkelijke kracht daarvan te gaan ervaren. 4 dagen en nachten alleen in de natuur te verblijven – being offline en teruggeworpen worden op jezelf. Dan ervaar je heel krachtig wat dit met je doet en voor je betekent. Je krijgt (weer) meer zicht op jouw innerlijke wezen, drive en wat je te doen hebt op deze aarde. Daarna is het makkelijker om momenten te kiezen voor Being Offline, wordt het aantrekkelijker en boeiender voor je.  Lees meer over de Trail en de Vision Quest en de referenties van mensen die mee geweest zijn.

Hopelijk help ik je hiermee verder. Mocht je dit een interessant blog vinden, dan help je me enorm door deze blog te delen op jouw pagina door op de share button te drukken.

Hoe werkt being offline voor jou? Leuk een reactie te ontvangen van je in het commentaar veld hieronder.

Hartegroet, Geert

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>